دادههای کتابخانه ملی برای خلق ارزش جدید در اختیار کسب و کارها قرار میگیرد
در سالهای اخیر توسعه و گسترش فناوری باعث تحول و دگرگونی بسیاری از حوزههایی شده است که پیشتر به صورت سنتی و بسته فعالیت میکردند. حوزههایی چون حمل و نقل و بهداشت و درمان و غیره. دو سالی است که سازمانهایی چون سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران نیز به سمت نوآوری به خصوص نوآوری باز حرکت کردند. این سازمان با راهاندازی پلتفرم نوآوری باز لیبتک (Libtech) قصد دارد تا با کمک تحلیل کلان داده هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بستر را برای اتصال میان بازیگران این حوزه فراهم کند.
به گزارش @peivast بابک زنده دل نوبری مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مدیر کلان پروژه لیبتک (libtech) درمورد چرایی و چگونگی روی آوردن این سازمان به نوآوری باز گفت: پلتفرم نوآوری باز به مفهوم ایجاد شبکهای تعاملی و چندوجهی از اجزای مختلف یک اکوسیستم است که با بسترسازی امکان تبادل ایده موجب هم افزایی درون اکوسیستم میشود. در آغاز این مفهوم بیشتر در صنعت کاربرد داشت اما به مرور زمان وارد بخشهای دولتی و خدمات عمومی هم شد.
زنده دلنوبری با بیان اینکه در تابستان ایدههای اولیه برای بهرهگیری از راهکارهای نوآورانه برای رفع چالشهای فناوری کتابخانه ملی شکل گرفت درمورد نحوه ورود کتابخانه ملی به فناوریهای نو گفت: با مطالعه شرایط و مرور تجارب جهانی و ملی دریافتیم که ورود فناوری به تنهایی نمیتواند راهکار بهینهای باشد.
به گفته زنده دلنوبری استقبال از رویداد ویتا با بیش از نفر شرکت کننده و ایده اولیه موجب شد اکوسیستم لیبتک مخاطبان خود را بشناسد. او همچنین بیان کرد: در اختتامیه همان رویداد که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همراه بود تفاهم نامهای برای ایجاد مرکز نوآوری کتابخانه ملی میان سازمان و معاونت علمی منعقد شد. در تابستان مرکز نوآوری و توسعه کسبوکارهای داده محور سازمان در یکی از ساختمانهای قدیمی و متروک واقع در خیابان به آفرین تاسیس شد.
@peivast
متن کامل خبر را در سایت پیوست بخوانید:
http://pvst.ir/9pl